VegNews Daily

Sustainable “Clip-On” Room

The Plant Room prototype clips onto high-rise buildings.

A design team from New Zealand is making their idea for sustainable building a reality. In last year’s Sustainable Habitat Challenge, a competition in which teams from New Zealand submit designs for sustainable building, the design team from Wellington, New Zealand, submitted the Plant Room. The Plant Room is a clip-on room for a high rise that is designed for green space—providing hot water, rainwater, room for growing vegetables and herbs, and more. The Plant Room bolts onto existing apartments and overall improves the sustainability of the building. The team is in the process of creating two physical Plant Rooms: one to be transported as an exhibit, and the other as an actual prototype for use.

 Comments

Vegan Street Fair Comes to Los Angeles City Streets

Annual outdoor food festival takes over Hollywood streets.
Read More »

James and Suzy Cameron's Elementary School Goes Vegan

MUSE school officially goes plant-based this fall.
Read More »

US Government: Eat a Plant-Based Diet

Federal committee hopes to “transform the food system” with new guidelines.
Read More »

New Study: Vegan Diet Benefits Childhood Obesity

Research shows that a plant-based diet helps children lose weight and lower risk of heart disease.
Read More »

Celebrity Vegans to Host Italian Tour This Summer

Experience Italy alongside vegan cookbook authors and chefs.
Read More »

This Week on VegNews TV: The secret to these delightful sweet treats is white beans! Aylin Erman shows you how to make these simple blondies.

More Videos »